Kunstenfestival Watou gaat van start met Chris Lomme en dochter Herman De Coninck

In Watou gaat dit weekend de 39ste editie van het Kunstenfestival Watou van start met grote namen als Chris Lomme en Laura De Coninck, dochter van Herman De Coninck. Het overkoepelend thema ‘SAUDADE – Niets bestaat dat niet iets anders aanraakt’ brengt vzw Kunst ook deze editie verhalen van kunstenaars en dichters samen langsheen het parcours in het West-Vlaamse grensdorp.
Het campagnebeeld voor de affiche werd getekend door Laura De Coninck. Het festival heeft dit jaar als thema ‘saudade’, een moeilijk te vertalen Portugees woord vergelijkbaar met weemoed of nostalgie. Het staat voor de eindeloze zoektocht naar iets. De organisatie voegde ook de quote ‘Niets bestaat dat niet iets anders aanraakt’ uit de roman ‘Bezonken Rood’ van Jeroen Brouwers toe aan het thema.
Tijdens Kunstenfestival Watou brengen onder andere kunstenaars Stefaan De Croock, Joseph Klibansky, Marion Moskowitz, Nicholas Lamas, Wiame Haddad, Zeger Reyers en Michel François hun interpretatie van het thema in woord en/of beeld. Daarnaast kunnen op weekend- en feestdagen de bezoekers opnieuw een keuze maken uit de gevarieerde Zomerzinnen. Op het programma staan onder andere auteurslezingen, voorstellingen, workshops en optredens. Voor de jongste bezoekers is er een interactief kinderparcours voorhanden.
Het festival loopt van 29 juni tot en met 1 september 2019. Kunstenfestival Watou wordt elk jaar populairder: vorig jaar kwamen er tien procent meer mensen naar Watou dan het jaar ervoor.

bron: Belga