Vrouwen delen massaal decolletés nadat Française op straat ‘hoer’ wordt genoemd

Foto Twitter / @célineb

Een ervaring die een Française deelde op Twitter, heeft heel wat stof doen opwaaien. Ze liep in decolleté over straat toen ze een man kruiste die haar verweet een ‘vuile hoer’ te zijn. Heel wat vrouwen toonden nu hun solidariteit door foto’s van hun voorgevel online te plaatsen.

De Française, genaamde Céline, schreef de volgende tekst bij de foto. “Dus, volgens een kerel die ik net passeerde op straat, doet dit topje me op een ‘vuile hoer’ lijken… Kerel, mijn borsten en ik zeggen ‘Fuck you'”, laat ze nog weten.

In geen tijd haalde haar tweet bijna 5.000 likes. En ook aan reacties ontbreekt het niet. “Kijk gewoon weg als dit ‘mooie landschap’ jou stoort”, laat iemand weten. “Beste heer, het is 2019. Haar decolleté is prachtig. Niets mooier dan een vrouwelijke vrouw”, reageert een andere Twitter-gebruiker.

#JeKiffeMonDecollete

Maar da’s nog niet alles! Na haar post werd de hashtag ‘#JeKiffeMonDecollete’ geboren. Dat betekent, vrij vertaald, ‘Ik hou van mijn decolleté’. En met behulp van die hashtag delen andere dames uit protest massaal hun decolletés. Kijk maar: