Omgekomen Eurofighter-piloot had 400 uur vliegervaring

door
Belga
Leestijd 1 min.

De piloot die om het leven kwam bij het ongeval met de Eurofighters in Duitsland, was volgens de luchtmacht 27 jaar oud en had ongeveer 400 uur vliegervaring. Hij was een getrainde gevechtspiloot, twitterde de luchtmacht. De andere piloot, die het ongeval overleefde, was vlieginstructeur en had meer dan 3.700 vlieguren op de teller. De omgekomen piloot had net een voortgezette opleiding gevolgd, zei een woordvoerder van de Duitse luchtmacht. De toestand van de overlevende piloot is stabiel, aldus een persofficier van de Duitse luchtmacht.

De zwarte dozen van de straaljagers zijn nog niet gevonden, zei de persofficier. De oefeningen met de Eurofighters zijn opgeschort in afwachting van de resultaten van het onderzoek, dat duidelijkheid moet brengen over de oorzaak van het ongeval.

Bij gevechtsoefeningen botsten gisteren twee Eurofighters tegen elkaar boven het noordoosten van Duitsland. De vliegtuigen stortten op verscheidene kilometers van elkaar neer. De toestellen behoorden tot wing 73 Steinhoff in Laage. De hoofdopdracht van deze afdeling is de opleiding van Duitse Eurofighter-piloten.

Vanmorgen werd een brokstuk van de vliegtuigen in de omgeving van een kleuterschool gevonden. Volgens de directrice van de school lag het op 40 meter van de speeltuin. "We mogen van geluk spreken dat we er met de schrik van afgekomen zijn", zei ze.

bron: Belga