Huawei lanceert website om Belgische consumenten gerust te stellen

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Chinese telecomreus Huawei, die door de Verenigde Staten verdacht wordt van spionage, wil de Belgische consumenten geruststellen. Het bedrijf heeft daarvoor een website gelanceerd. De reeds gecommercialiseerde toestellen van Huawei, in het bijzonder de smartphones, zullen normaal blijven werken en zullen de veiligheids- en andere updates van besturingssysteem Android krijgen. Dat heeft Huawei vandaag verzekerd. Omwille van de spionageverdenking en de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China, is het Amerikaanse bedrijven verboden om sinds midden mei nog technologie te leveren aan Huawei. De Chinese telecomgigant is nochtans afhankelijk van Amerikaanse chips voor zijn smartphones. Het Amerikaanse Google, dat Huawei zijn besturingssysteem Android levert, liet dan weer weten dat het zijn samenwerking met Huawei zou moeten stopzetten.

Huawei ziet ten gevolge van die handelssancties zijn internationale verkoop hevig getroffen. Het bedrijf maakte al melding van een daling dit jaar met 40 procent van zijn internationale verkoop van smartphones.

In België is de impact minimaal, klinkt het bij Huawei België. "Tot midden mei was de groei groter dan erna, toen er een kleine daling kwam ten gevolge van de recente ontwikkelingen. Maar in vergelijking met een jaar geleden is er een stijging van de verkoop met 20 procent", klinkt het.

De Belgische divisie van 's werelds op één na grootste fabrikant van mobiele telefoons hoopt nu de consument in ons land gerust te stellen en alle twijfels weg te nemen. Daarvoor is een website gelanceerd, om een antwoord te bieden op alle vragen.

"Alle smartphones, tablets en computers van Huawei zullen veiligheidsupdates en updates van Android (en Microsoft voor de computers, nvdr.) blijven ontvangen. Wie een toestel gekocht heeft of van plan is dat te doen kan blijven gebruik maken van de applicaties, zoals gewoonlijk. Alle apparaten blijven gedekt door de garantie van de fabrikant", luidt het.

bron: Belga