Copa America - Messi en co redden hun vel met 2-0 zege tegen Qatar

Argentinië heeft zondag een blamerende uitschakeling in de groepsfase van de Copa America in Brazilië kunnen voorkomen. De ploeg van aanvoerder Lionel Messi versloeg Qatar in Porto Alegre met 2-0. Als nummer twee van groep B spelen de Argentijnen in de kwartfinales tegen Venezuela in Rio de Janeiro.

Argentinië had uit de eerste twee groepswedstrijden slechts één punt gesprokkeld, maar kwam tegen Qatar snel op voorsprong. Bassam Al Rawi ging bij het uitverdedigen in de fout. Lautaro Martinez pikte de knullige breedtepass op en schoot al in de 4e minuut raak.

Argentinië verzuimde daarna meer afstand te nemen van Qatar, dat zelf ook kansen kreeg. Al Rawi maakte uit een vrije trap zijn blunder op slag van rust bijna goed. Zijn uithaal eindigde op de paal. Met een sterke individuele actie besliste Sergio Agüero in de 82e minuut het duel.

Colombia, dat al zeker was van de volgende ronde, won ook zijn derde en laatste groepswedstrijd. De poulewinnaar versloeg Paraguay in Salvador met 1-0. De treffer kwam op naam van Gustavo Cuellar. De volgende tegenstander van Colombia is nog niet bekend.