GMM19 - Disturbed maakt geslaagde promotie voor nieuw album

door
Belga
Leestijd 1 min.

De tweede dag van Graspop Metal Meeting (GMM) in Dessel nadert de ontknoping. Naast de gevestigde waarden hebben zaterdag vooral Clutch en Godsmack het metalfestival kleur gegeven. Disturbed maakte een geslaagde promotie voor het nieuwe album. Disturbed maakte de entree in het tijdperk van de rapmetal. De alternatieve metalband verraste de voorbije jaren met naar rock neigende albums en scoorde een enorme hit met een cover van "The Sound of Silence" van Paul Simon. De Amerikaanse formatie maakte op mainstage 1 van Graspop stevige promotie voor het nieuwe album "Evolution". Met dank aan het zangtalent van frontman David Draiman.

In de marquee zorgde Clutch voor een aangename verrassing. De Amerikaanse groep telt al bijna dertig lentes maar wacht nog altijd op de grote doorbraak. Hun twaalfde album "Book of Bad Decisions" kan opnieuw op de goedkeuring van een grote schare fans rekenen.

Op mainstage 2 vond een geslaagd weerzien plaats met Godsmack, dat eerder in 2015 op het podium op de weide van Stenehei stond. Aan de zijde van Black Sabbath en Metallica boekte de groep niet alleen succes op eigen Amerikaanse bodem. Godsmack putte gretig uit nieuw materiaal van het jongste album "When Legends Rise".

bron: Belga