IN BEELD. Karl Lagerfeld herdacht tijdens eerbetoon in Parijs

AFP / C. Archambault

Wijlen Karl Lagerfeld is voor een laatste keer geëerd tijdens de Parijse Men’s Fashion Week. Het herdenkingsconcert getiteld ‘Karl For Ever’ werd georganiseerd door modehuizen Chanel, Fendi en Karl Lagerfeld en werd bijgewoond door tal van beroemdheden.

Op 19 februari moest de modewereld afscheid nemen van modepaus Karl Lagerfeld. De Duitser stierf aan de gevolgen van pancreaskanker en liet heel wat mode-iconen verweesd achter. Modehuizen Chanel, Fendi en Karl Lagerfeld, niet toevallig de huizen waar hij creatief directeur was tot aan zijn dood, organiseerden een groots herdenkingsconcert om hun ontwerper voor een voorlopig laatste keer te eren.

Tijdens de Parijse Men’s Fashion Week werd het prestigieuze Grand Palais bekleed met enorme portretten van de ontwerper. Onder meer actrices Hellen Mirren en Tilda Swinton stonden op het podium en ook modellen Gigi Hadid en Cara Delevingne kwamen in stijl afscheid nemen. Zanger Pharrell Williams trad kort op en pianist Lang Lang bracht een ingetogen hommage aan de gevierde ontwerper. Ook Franse modebazen Bernard Arnault, de man achter Louis Vuitton, en François-Henri Pinault, eigenaar van onder meer Gucci en Saint Laurent, waren aanwezig.