Tour de France - Wanty-Gobert: "Mikken op winst in enkele etappes"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Belgische pro-continentale team Wanty-Gobert doet dit jaar mee aan de Tour met ambitie, verzekerde teammanager François Bourlart woensdag in Brussel. Op een persconferentie gaf hij aan dat ze voor hun derde opeenvolgende deelname willen mikken op de zege in bepaalde etappes. De etappes die met stip aangeduid staan zijn de heuvelachtige ritten en die in de bergen. Dat zijn namelijk de etappes die de Fransman Guillaume Martin, rond wie het team gevormd wordt, het best moeten liggen.

Het team maakte vrijdag bekend dat naast Martin, Aimé De Gendt, Xandro Meurisse, Odd Eiking en Andrea Pasqualon in de selectie zitten. De andere drie namen zijn nog niet bekend. Thomas Degand zal er alvast niet één van zijn. Degand reed de Tour al voor de ploeg in 2017 (34e) en in 2018 (54e), maar wordt dit jaar niet geselecteerd. "Het is een gemeenschappelijke beslissing geweest, want hij is niet goed in vorm", gaf Jean-François Bourlart aan.

Een andere Waal maakt misschien wel kans om met het team mee te mogen: Loïc Vliegen, maar de 25-jarige ex-renner van BMC zal de beslissing van Bourlart dus nog moeten afwachten.

"Het team evolueert elk jaar dus wordt het moeilijker en moeilijker om de selectie te maken", stelt Bourlart. "De laatste twee edities zijn we met het voltallige team in Parijs kunnen aankomen, dus we kunnen stellen dat we telkens een goede selectie mee hadden."

bron: Belga