Verkiezingen Bilzen - "Wij hebben de verkiezingen in Bilzen gewonnen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Burgemeester Bruno Steegen wint volgens de eerste officiële resultaten met Beter Bilzen 2 zetels en komt zo op 9 zetels. Zijn huidige meerderheid kan echter niet meer verder. Steegen claimt de verkiezingsoverwinning, ondanks de 12 zetels van Trots op Bilzen en Johan Sauwens. "Ik heb vanmorgen gezegd dat ik heel content ben als ik 1 zetel vooruitga. Nu zijn het er 3, dus een op de drie in Bilzen heeft op ons gestemd (volgens de eerste officiële resultaten wint Beter Bilzen 2 zetels, nvdr). We gaan nu de tijd nemen om samen te kijken waar we een goede meerderheid kunnen maken voor deze mooie stad", zegt Steegen in een eerste reactie.

Steegen laat nog niet in zijn kaarten kijken op het vlak van coalities. "Ik denk dat het te vroeg is om daarover te spreken. Ik heb nog niet met Johan Sauwens gesproken, maar ik zal hem dadelijk proficiat wensen", stelt Steegen. "We moeten gewoon de wiskundige formule maken. Vlaams Belang is uitgesloten denk ik, want we gaan het cordon niet doorbreken in Bilzen."

Steegen claimt wel de overwinning. "Wij hebben de verkiezingen gewonnen. Wij verdubbelen eigenlijk op zes maanden tijd. Wij hadden een zeer sterke groep in deze coalitie, die voor een groot stuk ook werd gedragen door Beter Bilzen", zegt Steegen. "Ik heb dat drie maanden als burgemeester op een goede, positieve manier willen aanpakken, en dat is geapprecieerd geworden."

Toch erkent Steegen ook de goede score van Trots op Bilzen. "Trots op Bilzen heeft een heel goed resultaat gehaald en haalt twee zetels meer dan ons. Zij hebben dus standgehouden of zijn gestagneerd, dat ligt eraan hoe je het bekijkt. We zitten dus met twee grote blokken. Maar het is wel duidelijk dat de burgemeester in Bilzen gescoord heeft", besluit Steegen.

bron: Belga