Bestuurder in verdenking gesteld na ongeval Schaarbeek, maar vrijgelaten onder voorwaarden

door
Belga
Leestijd 2 min.

De 28-jarige man die donderdag was opgepakt naar aanleiding van het ongeval in Schaarbeek, is door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen met vluchtmisdrijf, maar vrijgelaten onder voorwaarden. Eén van de voorwaarden is dat hij geen voertuig mag besturen. Dat meldt het Brusselse parket. De man was al eerder veroordeeld voor een verkeersongeval met vluchtmisdrijf en had ook een rijverbod opgelopen. Hij mocht dus niet achter het stuur zitten. De wagen waarmee hij reed, was gehuurd op een andere naam. Het ongeval gebeurde rond 8 uur op het kruispunt van de Helmetsesteenweg en de Waelhemstraat, toen het meisje de straat overstak. Ze werd daarbij aangereden door een personenwagen, die er na de aanrijding vandoor ging. Het meisje werd overgebracht naar het ziekenhuis en verkeerde in levensgevaar. Ondertussen zou haar toestand stabiel zijn.

Het Brusselse parket opende meteen een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval terwijl de politie alles in het werk stelde om de gevluchte bestuurder op te sporen. In de loop van de namiddag kon dan de bestuurder, de 28-jarige M.Y., opgepakt worden.

Vandaag liet het parket de man voorleiden bij de onderzoeksrechter en vroeg om hem onder aanhoudingsbevel te plaatsen. De onderzoeksrechter stelde de man weliswaar in verdenking voor opzettelijke slagen en verwondingen met vluchtmisdrijf, maar liet hem vrij onder voorwaarden. Eén van de voorwaarden is dat hij geen voertuig mag besturen. "Bij niet naleving van deze voorwaarden opgelegd door de onderzoeksrechter kan de verdachte nog steeds in voorlopige hechtenis geplaatst worden", aldus het parket.

M.Y. is allesbehalve een onbekende voor het gerecht. "Hij is bij ons zéér goed gekend", zegt parketwoordvoerster Stéphanie Lagasse. "Hij is ook al eerder veroordeeld voor een verkeersongeval met vluchtmisdrijf en had een rijverbod opgelopen. Hij mocht dus gisteren niet achter het stuur van een wagen zitten. De wagen waarmee hij rondreed, was gehuurd onder een andere naam dan de zijne."

bron: Belga