Stroomonderbreking in Hasselt: meer dan 5.000 gezinnen zonder stroom

door
Belga
Leestijd 1 min.

In verschillende delen van de stad Hasselt is er deze voormiddag geen elektriciteit. Dat melden de stad en het distributienetbeheerder Fluvius op Twitter. De panne zou mogelijk tot de middag duren, klinkt het. Volgens Fluvius zitten meer dan 5.000 gezinnen zonder stroom. Onder meer in het centrum en de binnenstad is er geen stroom. De panne treft ook stadhuis 't Scheep, waardoor de stadsdiensten voorlopig platliggen.

Het gaat om een kortsluiting in de middenspanningscabine in de Welvaartstraat. Daardoor zitten volgens Fluvius meer dan 5.000 gezinnen zonder stroom. "Die cabine voorziet een groot stuk van de binnenstad en het centrum van Hasselt van stroom. Het ziekenhuis is prioritair behandeld en staat intussen weer op het net. We zijn nu bezig met alles terug op het net te krijgen", zegt David Callens, regionale woordvoerder van Fluvius.

De distributienetbeheerder heeft de oorzaak nog niet kunnen onderzoeken, omdat de brandweer de toegang tot de cabine verbiedt omwille van rookontwikkeling. "We doen er alles aan om zo snel mogelijk te hervoeden. Dan gaan we zien wat de oorzaak was en het herstellen", legt Callens uit. "Hopelijk lukt het sneller om iedereen van stroom te voorzien, maar tegen de middag is niet onrealistisch. Onze mensen moeten zich verplaatsen en op verschillende plaatsen herschakelen."

bron: Belga