Kwal. EK 2020 - Duitsland haalt uit, Noord-Ierland ontsnapt

Duitsland heeft dinsdag hard uitgehaald in de kwalificaties voor het EK 2020. In Mainz won de thuisploeg met 8-0 van het povere Estland. De Duitsers kwamen daardoor op negen punten uit drie duels. Noord-Ierland is echter nog altijd koploper in groep C. De Noord-Ieren speelden al vier wedstrijden en lieten daarin ook geen punt liggen. Dinsdag was het wel nipt. De ploeg van bondscoach Michael O'Neill kwam bij de nog puntloze hekkensluiter Wit-Rusland goed weg: 0-1. Paddy McNair brak de ban in de 86e minuut.

Duitsland trad met twee wijzigingen in het basisteam aan in vergelijking met de gewonnen uitwedstrijd afgelopen zaterdag tegen Wit-Rusland (0-2). Assistent-bondscoach Marcus Sorg, die zijn baas Joachim Löw (thuis in revalidatie) opnieuw verving, had Lukas Klosterman en Jonathan Tah uit het elftal gehaald. Leon Goretzka en Thilo Kehrer waren de vervangers. Duitsland had vrij spel in Mainz, vooral in de eerste helft. Bij de rust leidde de speelse thuisploeg al met 5-0 door treffers van Marco Reus (twee), Serge Gnabry, Goretzka en Ilkay Gündogan (strafschop). Na de rust deden de Duitsers het iets rustiger aan. Gnabry, invaller Timo Werner en Leroy Sané kwamen nog tot scoren.

Frankrijk heeft zich bij Andorra enigszins herpakt na de nederlaag van zaterdag tegen Turkije. In de dwergstaat werd het 0-4. De Turkse ploeg kon de stunt op de wereldkampioen geen vervolg geven. Het team van bondscoach Senol Günes verloor in IJsland met 2-1. Met negen punten delen Frankrijk, Turkije en IJsland nu de leiding in groep H.

In groep J heeft Italië na vier wedstrijden nog het maximum van twaalf punten. Tegen Bosnië-Herzegovina zag het er nochtans lang slecht uit. Edin Dzeko zette de bezoekers in de 32e minuut op voorsprong. Lorenzo Insigne maakte net na rust met een fraaie volley gelijk en pas vier minuten voor tijd zorgde Marco Verratti, op assist van Insigne, voor de Italiaanse zege.

Finland volgt na een 0-2 zege in Liechtenstein nog altijd op drie punten van de Italianen. Armenië verraste Griekenland in Athene door met 2-3 te winnen en is op zes punten derde. Griekenland heeft nog maar vier punten en moet op de vierde plaats Bosnië naast zich dulden.