Geen Tour de France voor Chris Froome

Geen Tour de France voor Chris Froome
Geen Tour de France voor Chris Froome

Chris Froome (GBr/Ineos) moet verstek geven voor de Ronde van Frankrijk, die begin komende maand van start gaat in Brussel, zo bevestigt Ineos-manager Dave Brailsford vandaag in het Franse Roanne. De 34-jarige Froome kwam vandaag tijdens een verkenning van de tijdrit in het Critérium du Dauphiné ten val. De Brit werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis en dus was het meteen duidelijk dat hij niet meer kon starten in de vierde rit.

Het ongeval gebeurde op het eind van de verkenning. Froome was op pad met Wout Poels, die niet ten val kwam. Froome kwam even met zijn hand van het tijdritstuur. Net op dat moment volgde er een windhoos en kwam hij ten val. Het is nog niet duidelijk welke blessures de viervoudige Tourwinnaar opliep, maar het is wel al zeker dat hij te zwaar geblesseerd is om te starten in de Tour. “Uiteraard is dit een klap”, aldus Brailsford. “Nu moeten we eerst Chris opvangen en steunen. Wat de Tour betreft, zullen we een en ander moeten bijsturen.”

Na drie etappes in de Dauphiné was Froome achtste in de stand, op 24 seconden van leider Dylan Teuns. Hij won de Dauphiné in 2013, 2015 en 2016.

Bron: Belga