Dylan Teuns sprint naar winst in tweede rit

door
Belga
Leestijd 1 min.

Dylan Teuns (Bahrain Merida) heeft de tweede etappe in het Critérium du Dauphiné (Fra/WorldTour) op zijn naam geschreven. Hij neemt de leiderstrui over van Edvald Boasson Hagen. Teuns haalde het na 180 kilometer tussen Mauriac en Craponne-sur-Arzon over een heuvelachtig parcours in een sprint met twee voor de Fransman Guillaume Martin (Wanty-Groupe Gobert).

In de stand neemt de 27-jarige Teuns de eerste plaats over van de Noor Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data). Die won zondag in een sprint voor Philippe Gilbert en Wout van Aert.

Een groep van dertien renners, bij wie Tom Dumoulin en Julian Alaphilippe maar geen Belgen, tekende voor de eerste vlucht van de dag. Toen die ruim voor de streep werd gegrepen, kregen we een spervuur aan aanvallen. Uiteindelijk bleven Teuns en Martin voorop. In een prangend sprintje bergop bleek Teuns net iets sterker dan zijn Franse medevluchter. De Deen Jakob Fuglsang (Astana) werd op 20 seconden derde.

Morgen leggen de renners 177 km af tussen Le Puy-en-Velay en Riom. Voor de sprinters dient zich dan een nieuwe kans aan.

bron: Belga