Schotten houden Belgen uit halve finales

door
Belga
Leestijd 2 min.

Kim Huybrechts (PC-28) en Dimitri Van den Bergh (PDC-31) zijn er vandaag in het Duitse Hamburg niet in geslaagd zich voor de halve finales van de World Cup of Darts te plaatsen. De Schotten Gary Anderson (PDC-3) en Peter Wright (PDC-5) bleken net iets sterker. Huybrechts moest met 4-2 de duimen leggen voor tweevoudig wereldkampioen Anderson, Van den Bergh verloor met dezelfde cijfers van Wright. Zowel de Schotten als de Belgen acteerden op een bijzonder hoog niveau. Huybrechts was de enige die niet aan een gemiddelde van boven de honderd kwam, hij strandde op 99,99... De Antwerpenaar hield tot 2-2 gelijke tred met Anderson en miste in het zesde leg bullseye om op 3-3 te komen, wat Anderson genadeloos afstrafte. Anderson eindigde met een gemiddelde van 100,41, maar vooral bij het uitwerpen was de Schot met 60 procent beter dan Huybrechts, die uitkwam op 33,33 procent.

Van den Bergh nam tegen Wright een 0-1 en 1-2 voorsprong in een wedstrijd waarvan het gemiddelde ver boven de honderd lag. Wright sloeg terug met maar liefst vier 180 maximum worpen en een 11-darter. "Snakebite" liet zo een gemiddelde van liefst 110,77 noteren, Van den Bergh kon daar met zijn 103,54 niet tegenop, al had de tweevoudige jeugdwereldkampioen wel het hoogste checkout percentage: 66,67 procent tegen 50,00.

Om een plaats in de finale geven de Schotten de Japanners Seigo Asada en Haruki Muramatsu partij. Anderson en Wright grepen al twee keer net naast de titel. In 2015 verloren ze in de finale van Engeland, vorig jaar van Nederland.

In de tweede halve finale staan de Nederlanders Michael van Gerwen (PDC-1) en Jermaine Wattimena (PDC-23) tegenover de Ieren Steve Lennon (PDC-35) en William O'Connor (PDC-47). Die laatsten schakelden eerder deze week in de tweede ronde verrassend de Engelse eerste reekshoofden Rob Cross (PDC-2) en Michael Smith (PDC-6) uit.

bron: Belga