Werchter Boutique - Snow Patrol zorgt voor eerste kippenvelmoment

door
Belga
Leestijd 1 min.

Met het onvolprezen "Chasing cars" zorgde Snow Patrol zaterdagavond op Werchter Boutique voor het eerste kippenvelmoment van het festival in Rotselaar. De Noord-Ierse/Schotse groep is uit een diep dal gekropen maar staat weer overeind, zoals het bij haar status past. Om een onbekende reden schrapte de Noord-Ierse/Schotse groep het eerste nummer van de setlist. Geen nood, er bleven elf sterke songs te gaan. Snow Patrol putte gretig uit "Eyes Open", het vierde studioalbum uit 2006. "Open your eyes" herinnerde aan de definitieve mondiale doorbraak van de alternatieve indierockband.

"Wildness", het album van de grote comeback na zeven jaar stilte, is precies een jaar oud. Daaruit speelde Snow Patrol "Don't give in" en "Heal Me", blijkbaar ook goed op weg om internationale meezingers te worden.

"Geniet van het concert van Fleetwood Mac", zei voorman Gary Lightbody bij het aanzetten van het slotnummer "Just say yes". Die opwarmer heeft de festivalweide niet echt nodig. Het concert van Fleetwood Mac begint om 21.30 uur en duurt tot middernacht.

bron: Belga