Rode Duivels - Duivels mogen geen fout maken tegen Kazachstan

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Rode Duivels spelen zaterdagavond (om 20u45) hun derde kwalificatieduel op weg naar het EK van 2020. In het Koning Boudewijnstadion is Kazachstan, nummer 116 van de FIFA-ranking, de tegenstander. Na de logische 6/6 in de thuiswedstrijd tegen Rusland (3-1) en het uitduel bij Cyprus (0-2) zijn opnieuw enkel de drie punten voldoende voor de Duivels. Dinsdag volgt vervolgens de seizoensafsluiter tegen Schotland, waarna voor alle spelers een deugddoende vakantie wacht. Met een volledig fitte kern heeft bondscoach Roberto Martinez keuze te over voor zijn basiself tegen Kazachstan. Voor het eerst sinds het WK in Rusland is Kevin De Bruyne opnieuw van de partij. Ook sterkhouders Vincent Kompany, Axel Witsel, Thomas Meunier en Romelu Lukaku sloten terug aan in vergelijking met het tweeluik in maart. De bondscoach heeft dus opties te over.

Roberto Martinez liet vrijdag op het laatste persmoment voorafgaand aan de partij optekenen absoluut de drie punten te willen pakken "om zo met een meer gerust gemoed in oktober naar Kazachstan te reizen". De bondscoach hamerde erop dat voor elk EK verrassende landen zich plaatsen en toplanden de boot missen. "Je moet altijd op je best zijn", aldus Martinez. "Anders win je geen internationale wedstrijden."

Kazachstan begon wisselvallig aan zijn EK-kwalificatiecampagne. Na een overtuigende thuiszege op de openingsspeeldag tegen Schotland (3-0) zette grote broer Rusland de Kazakken enkele dagen later met een 4-0 thuiszege weer met de voeten op de grond. De enige Kazak die - in de verte - een belletje zal doen rinkelen bij de Belgische voetballiefhebber is Georgy Zhukov. De 24-jarige middenvelder kreeg zijn jeugdopleiding in België en mocht even proeven van de Jupiler Pro League bij Beerschot en Standard.

Voor de aftrap zaterdag wordt Eden Hazard nog in de bloemetjes gezet voor zijn honderdste cap. Hazard, die op het punt staat een transfer naar Real Madrid te maken, rondde de kaap van honderd wedstrijden al bij de vorige interland, in Cyprus, waar hij zijn dertigste doelpunt voor de nationale ploeg maakte. De viering van dat jubileum werd echter uitgesteld tot de volgende thuiswedstrijd.

bron: Belga