Nations League – Portugal en Nederland strijden zondagavond om eindzege

Nations League - Portugal en Nederland strijden zondagavond om eindzege

De eerste editie van de UEFA Nations League kent zondagavond zijn ontknoping met de finale tussen Portugal en Nederland. De Portugezen plaatsten zich donderdag voor de eindstrijd door voor eigen publiek in Porto met 3-1 te winnen van Zwitserland. De onvermijdelijke Cristiano Ronaldo nekte de Zwitsers met drie doelpunten. De thuisploeg zag wel Pepe, sterkhouder achterin, uitvallen met een breuk in het schouderblad.
Een dag later plaatste Nederland zich ten koste van Engeland. Het jonge Oranje won in Guimaraes na verlengingen met 3-1 van de Three Lions.
België kon zich niet voor de Final Four van de Nations League plaatsen. De Rode Duivels gaven de kwalificatie uit handen door half november in de laatste groepsmatch met 5-2 te verliezen in Zwitserland.
De finale tussen Portugal en Nederland begint zondagavond om 20u45 en wordt gespeeld in het Estadio do Dragao in Porto. Enkele uren eerder (vanaf 15 uur) nemen Zwitserland en Engeland het in Guimaraes tegen elkaar op in de strijd om de derde plaats.
Winst in de Nations League levert een land in de eerste plaats prestige op. Er is geen ticket voor het EK aan verbonden maar het doet wel de kassa rinkelen. De eerste plaats is immers goed voor 6 miljoen euro. De verliezend finalist krijgt 4,5 miljoen, de nummer drie 3,5 miljoen en de nummer vier 2,5 miljoen euro.

bron: Belga