Iret Development zet samenwerking met Besix stop rond bouw politiekantoor Antwerpen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Projectontwikkelaar Iret Development zet de samenwerking met Besix stop voor de bouw van een nieuw kantoor voor de lokale politie in Antwerpen. Dat kondigt Iret Development aan in de krant L'Echo. Besix reageert teleurgesteld en bekijkt of het eventueel gerechtelijke stappen gaat ondernemen, zo kondigt de bouwgroep aan in een persbericht. Verschillende media berichten de afgelopen weken al over problemen bij de bouw van het nieuwe politiekantoor, op de voormalige Post X-site in Berchem. Dat gebouw zou normaal in 2020 moeten klaar zijn, maar heeft vertraging opgelopen. Aan de basis ligt een geschil tussen de projectontwikkelaar en de aannemer van de werken. Dat geschil zou vooral draaien om verantwoordelijkheid op de werf en technische toepassingen, schreven de kranten van Mediahuis eerder.

Iret Development zegt nu aan de krant L'Echo dat het zich genoodzaakt ziet om met onmiddellijke ingang een einde te maken aan het partnerschap met Besix, "teneinde de voortgang van de werken te garanderen en de schade en vertragingen zoveel mogelijk te beperken". Beide bedrijven hadden een partnerschap voor 25 jaar getekend, voor de bouw en het onderhoud van het toekomstige hoofdkantoor van de lokale politie in Antwerpen.

Iret Development beweert dat het al geruime tijd gegijzeld wordt door Besix. "Elke poging van ons om oplossingen te vinden voor de voortdurende professionele fouten gemaakt door Besix, botst op een muur. Dit bevestigt de noodzaak van een unilaterale interventie van onze kant", luidt het. Iret Development beweert meer dan 300 aangetekende brieven te hebben verstuurd naar Besix, waarna die laatste zou hebben laten verstaan dat de werken pas tegen eind 2021 afgerond kunnen zijn.

De bouwgroep reageert vrijdag door te stellen dat ze dit geschil momenteel niet in het openbaar wil bespreken. Ze betreurt wel dat de feiten "op een verkeerde en misleidende wijze zijn toegelicht". Besix bekijkt welke stappen het kan ondernemen, inclusief gerechtelijke, "om aan deze onaanvaardbare situatie gevolg te geven".

Bron: Belga