Deceuninck - Quick-Step wint ook Hammer Sprint

door
Belga
Leestijd 1 min.

Deceuninck - Quick-Step heeft vandaag na de Hammer Climb ook de Hammer Sprint gewonnen in Nederlands Limburg. De Belgische formatie verzamelde in Sittard bijna dubbel zoveel punten als BORA - hansgrohe. Jumbo-Visma werd derde. Acht rondjes van 12,4 km kreeg het peloton voor de wielen geschoven, dat met start en finish in het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard-Geleen. Teams van vijf renners streden tegen elkaar, na elke ronde vielen er punten te verdienen, drie keer ging het om dubbele punten.

Al meteen in de eerste ronde maakt Deceuninck -Quick-Step zijn intenties duidelijk. Sprinter Fabio Jakobsen graaide de volle buit mee. Vanaf de derde rondde pakte Yves Lampaert kostbare punten voor Deceuninck - Quick-Step. De Belgische kampioen sloop mee in een groepje met Cameron Meyer, Maciej Bodnar, Owain Doull en Taco van der Hoorn. Pas in de zesde ronde werd het groepje teruggepakt. De voorsprong van de troepen van Lefevere was intussen stevig aangedikt. Sep Vanmarcke zou in het slot nog eens wegspringen, maar tegen de dominantie van Deceuninck - Quick-Step, dat ronde na ronde het merendeel van de punten verzamelde, was niets te beginnen. De slotsprint kwam ook op naam van Jakobsen. Zijn ploeg totaliseerde 1307 punten, BORA - hansgrohe 706, Jumbo-Visma 541.

Morgen slaat in Sittard de Hammer Chase, een ploegentijdrit, op het programma. Deceuninck - Quick-Step start daarin met 30 seconden voorsprong op BORA - hansgrohe.

bron: Belga