Copa America - Messi leidt Argentinië met twee goals voorbij Nicaragua in oefenduel

Argentinië lijkt klaar voor de Copa America, die volgende week in Brazilië begint. Voor eigen publiek in San Juan won de Albiceleste vrijdagavond vlot met 5-1 van Nicaragua. Lionel Messi tekende in de 37e en 38e minuut voor de eerste twee doelpunten. De vijfvoudige Gouden Bal werd aan de rust gewisseld voor Paulo Dybala. Ook Sergio Agüero speelde alleen de eerste helft. Zijn vervanger Lautaro Martinez diepte de score met twee treffers (63. en 73.) verder uit. Roberto Pereyra, die na een uur Matias Suarez (ex-Anderlecht) verving, zorgde in de 81e minuut voor de 5-0. Juan Barrera tekende in de slotminuut van op de stip, na hands van Nicolas Otamendi, voor de eerredder bij de bezoekers.

Argentinië speelt op de Copa America in de groepsfase tegen Colombia, Paraguay en Qatar.

Nog vrijdagavond versloeg Uruguay in Montevideo Panama met 3-0. Maximiliano Gomez (19.), Luis Suarez (69.) en Federico Valverde (70.) deden de netten trillen. Uruguay is in Brazilië onderverdeeld in een groep met titelhouder Chili, Ecuador en Japan.