Kirsten Flipkens grijpt naast ticket voor dubbelfinale Roland Garros

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kirsten Flipkens heeft zich vandaag in Parijs niet kunnen plaatsen voor de finale van het vrouwen dubbelspel op Roland Garros. Flipkens verloor aan de zijde van de Zweedse Johanna Larsson met twee keer 6-4 van de Chinezen Yingying Duan en Saisai Zheng. De partij op court 1 duurde 1 uur en 23 minuten.

In de finale spelen de Chinezen mogelijk opnieuw tegen een Belgische. Elise Mertens kan zich immers voor de eindstrijd kwalificeren. Zij moet met de Wit-Russische Aryna Sabalenka voorbij de Hongaarse Timea Babos en de Française Kristina Mladenovic.

Het beste resultaat van Kirsten Flipkens in het dubbel op een grandslam was tot dusver een kwartfinale in 2017 in Parijs (met de Italiaanse Schiavone). Vier jaar eerder had ze op Wimbledon gestunt met een halve finale in het enkeltoernooi.

In deze Roland Garros ging Flipkens (WTA 64) er in het enkel in de eerste ronde uit tegen de Puertoricaanse Monica Puig (WTA 59). Mertens (WTA 20) werd in de derde ronde uitgeschakeld door de Letse Anastasija Sevastova (WTA 12).

Bron: Belga