Zo geef je een sprookjesachtig tuinfeest

De zomer hangt in de lucht. Binnenkort schakelen we over op summer mode en genieten we met volle teugen van de kleine pleziertjes van het leven. En dat is nóg leuker met vrienden. Als je het geluk hebt een tuin te hebben, dan is er niet veel nodig voor een geslaagde garden party.
door
Janne
Leestijd 2 min.

Pierre Jacobs

Kaders

De mooiste decoratie is je tuin zelf. En je hebt niet veel nodig om die in de verf te zetten. Tik een paar lege kaders op de kop op een rommelmarkt en hang ze aan de takken van de bomen. Over stillevens gesproken!

Op de grond

Foto's Pinterest

Tuinmeubelen? Serieus? Voor een coole garden party heb je niet veel meer nodig dan een paar oude houten palletten. Leg ze op je gazon, een tafelloper erlangs, wat leuke bloemetjes, een paar oude kussens en tapijtjes… Idyllisch!

Alice in Wonderland

Houten spelen zijn al een paar jaar in de mode. Maar je hebt ze al snel allemaal gespeeld. Dus waarom niet back to the roots, op z'n Engels? Met een leuk partijtje oldskool croquet geef je je tuinfeest een vleugje Alice in Wonderland.

Feeëriek

Meestal zorgen kaarsen buiten voor een gezellige sfeer. Maar wat dacht je van enkele lichtslingers langs de boomstammen? Ze geven een feeërieke gloed en maken de avond extra speciaal.

 In de bloemetjes

We blijven bij de bomen, maar deze keer zetten we ze - heel letterlijk - in de bloemetjes om je tuin een bijzonder cachet te geven. Neem een paar lege glazen flessen van 25 cl, knoop een dun touwtje rond de hals en hang ze aan de takken. Stop er 2 à 3 bloemen in… en klaar. Hoe meer flessen, hoe beter!

Spritz door een roze bril

Verras je gasten met een ‘rosé' Spritz. Dat is heel simpel: voor zes glazen snijd je een roze pompelmoes in partjes, die je met een stamper plet in een karaf. Giet er een hele fles roséwijn bij, meng en filter naar een andere fles of kruik. Doe ijs en een eetlepel granaatappelpitjes in de glazen. Vul ze tot de helft en werk af met een scheutje tonic of spuitwater. Schol!

Homemade citroenlimonade

Voor een verfrissende en verkwikkende zelfgemaakte limonade, breng je eerst twee liter water zachtjes aan de kook. Doe er twee in schijfjes gesneden biocitroenen in en laat afkoelen. Pers dan nog eens vier biocitroenen, filter de pulp en giet in het afgekoelde water nadat je de schijfjes eruit gehaald hebt. Rasp een mooi stukje verse gember en voeg naar smaak suiker toe. Werk af met drie munttakjes. Zet twee uur in de koelkast en serveer met wat ijsblokjes, een paar frambozen en twee muntblaadjes. Leng eventueel aan met spuitwater… of gin.

Een hele mond vol

Geen garden party zonder enkele heerlijke amuse-bouches en andere kleine snacks. The sky is the limit… Probeer eens kleine watermeloendriehoekjes op een brochette, miniporties risotto met erwtjes en verse kaas, zelfgemaakte waterijsjes met mooie stukjes fruit in, kleine champignons gevuld met kruidenkaas onder twee bieslookstengels of groene aspergekopjes omringd met Italiaanse ham.