Stijn Bijnens wint Ondernemersprijs Herman Dessers

door
Belga
Leestijd 1 min.

De 25ste Ondernemersprijs Herman Dessers gaat naar Stijn Bijnens, CEO van Cegeka. Voka - Kamer van Koophandel Limburg reikte de prijs donderdagavond uit tijdens haar jaarvergadering. Stijn Bijnens is de voormalige topman van de Limburgse Investeringsmaatschappij (LRM) en is momenteel CEO van Cegeka. Volgens de jury gaven de ontwikkeling van de mijnsites, het incubatorennetwerk en de miljoeneninvesteringen in Limburgse bedrijven de provincie een nieuw elan.

"Stijn Bijnens heeft voor een echte turnaround gezorgd binnen de Limburgse Reconversiemaatschappij. Onder zijn bewind werd LRM een belangrijke facilitator van groei voor Limburg. In moeilijke tijden heeft het ambitieuze projecten op poten gezet en bedrijven gefinancierd. Denk maar aan de incubatoren waar heel wat veelbelovende starters belangrijke groeistappen hebben gezet", aldus de jury.

"Dankzij LRM heb ik economisch Limburg leren kennen", reageert Bijnens.

De andere genomineerden waren Marina Doggen (Gutami Solar) en het duo Davy Jonckers en Peter Manet (Yontec). Stijn Bijnens volgt in de eregalerij Bert Meewis en Karlijn Libbrecht van tweesterrenrestaurant Slagmolen op. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt voor een uitzonderlijke prestatie ten voordele van de provincie Limburg op economisch, sociaal, cultureel of wetenschappelijk gebied.

bron: Belga