Reynders en Vande Lanotte werken een socio-economische ronde af

door
Belga
Leestijd 1 min.

Informateurs Didier Reynders en Johan Vande Lanotte hebben, naast contacten met politici van de verschillende politieke partijen, ook discrete contacten met instellingen en organisaties buiten de politiek. Ze willen zicht krijgen op de socio-economische uitdagingen waar ons land voor staat. Donderdag brengen ze een eerste keer verslag uit bij de koning. Reynders en Vande Lanotte zijn vorige donderdag door koning Filip belast met een informatieopdracht "om de uitdagingen waar ons land voor staat te identificeren en om de mogelijkheden en de noodzakelijke voorwaarden tot de vorming van een federale regering na te gaan".

De twee politici werken in de grootste discretie. Ze hadden al contacten met verschillende politieke partijen. Met cdH en Groen waren er gisteren gesprekken, morgen gaat de sp.a langs, met andere partijen waren of komen er nog gesprekken. Vandaag was Reynders - nog steeds minister van Buitenlandse Zaken en Defensie in de ontslagnemende regering - even in de Duitse hoofdstad Berlijn voor een klimaat- en veiligheidsconferentie.

Niet alleen de politiek wordt geconsulteerd. De informateurs leggen ook hun oor te luister bij een reeks socio-economische actoren, zoals de Nationale Bank.

bron: Belga