"Importtarieven op Mexicaanse producten waarschijnlijk volgende week van kracht"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tijdens zijn staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk heeft de Amerikaanse president Donald Trump opnieuw aangegeven dat de importtarieven op producten uit Mexico volgende week waarschijnlijk van kracht zullen gaan. Dat heeft hij op een persconferentie in Londen gemeld. Volgens Trump moet Mexico de "invasie" van migranten naar de VS aanpakken als ze de importtaks willen vermijden. "Ik denk dat de tarieven er waarschijnlijk eerst zullen komen, en dat we dan pas verder zullen praten", aldus Trump. Volgens de Amerikaanse president is het "onacceptabel" dat "miljoenen mensen" de grens naar de VS illegaal oversteken. Ondanks de onderhandelingen met Mexico over het tegenhouden van de migranten, houdt Trump aan dat de "douanetaksen waarschijnlijk van kracht zullen gaan".

Morgen staat in Washington een ontmoeting op de agenda tussen de Amerikaanse vicepresident Mike Pompeo en de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken Marcelo Ebrard.

De importheffing van 5 procent op alle goederen uit Mexico werd op donderdag 30 mei aangekondigd door president Trump. De heffing zou vanaf 10 juni ingaan en vanaf 1 juli verhoogd worden tot 10 procent indien Mexico geen stappen onderneemt.

Bron: Belga