Hollerbach voelt zich meteen in zijn sas als T1 van Moeskroen: "Erg interessant project"

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Duitser Bernd Hollerbach, de nieuwe coach van Moeskroen, begint niet zonder ambitie aan zijn avontuur op Le Canonnier. "Ik denk dat het mogelijk is om volgend seizoen een heel sterke ploeg samen te stellen", vertelde Hollerbach tijdens een persmoment. "Ik zat dadelijk op dezelfde golflengte met algemeen directeur Paul Allaerts", stak Hollerbach van wal. "Ik vind dit project zeer interessant. Ik hoop het werk van mijn voorganger Bernd Storck te kunnen verderzetten, hij heeft heel goed gewerkt. Over het voetbal dat ik met Moeskroen wil spelen, kan ik nog niet veel kwijt. Ik moet eerst weten welke voetballers ik onder mijn hoede heb. Maar welk systeem ik ook op de mat zal brengen, mijn spelers moeten zich goed voelen."

"Tijdens mijn gesprekken met de directie hebben we uiteraard gepraat over de kern voor volgend seizoen", vervolgde de Duitser. "Ik denk dat we een heel sterke ploeg op de been kunnen brengen. Ik kijk ernaar uit om iets te kunnen ontwikkelen. Toen ik aan de slag ging bij Würzburger Kickers, stegen we uit het niets van derde naar tweede klasse. Moeskroen heeft tot dusver al een goede indruk bij mij nagelaten, ik merk dat de mensen hier de voeten op de grond houden."

Hollerbach zat zonder werk sinds hij in maart vorig jaar aan de kant werd geschoven bij Hamburg, dat enkele weken later voor de eerste keer in zijn geschiedenis naar tweede klasse zou degraderen. Als assistent-trainer van Felix Magath vierde hij in 2009 de Duitse landstitel met Wolfsburg.

Algemeen directeur Paul Allaerts gelooft in de slaagkansen van Hollerbach. "Na de positieve ervaring met Storck zijn we opnieuw voor een Duitse coach gegaan. Tijdens onze gesprekken was er meteen een klik. Wat me het meest aanspreekt bij Hollerbach, zijn zijn waarden. Dat is heel belangrijk voor onze club. Ik weet zeker dat hij snel het DNA van Moeskroen zal oppikken. We willen, anders dan vorig seizoen, onze start nu niet missen."

bron: Belga