NTGent raakt familiemoord en bestialiteit aan in nieuw theaterseizoen van Milo Rau

NTGent raakt familiemoord en bestialiteit aan in nieuw theaterseizoen van Milo Rau

Het theatergezelschap NTGent stelt in het volgende theaterseizoen onder leiding van artistiek directeur Milo Rau negen nieuwe producties voor. In ‘Familie’ spelen acteurskoppel An Miller en Filip Peeters samen met hun kinderen een Belgisch familiedrama na. In ‘Rijgen’ omschrijft Sarah Moeremans een erotische scène met een dier. De blikvanger van het nieuwe NTGent-theaterseizoen is ‘Familie’, waarbij Milo Rau aan de slag gaan met een echte familie: An Miller en Filip Peeters spelen samen met hun kinderen het familiedrama van een ander Belgisch gezin na. Na ‘La Reprise’ (over een homofobe moord) en ‘Five Easy Pieces’ (over Marc Dutroux) sluit Milo Rau hiermee de reeks ‘Belgian Crimes’ af.
Sarah Moeremans, vorig seizoen nog in NTGent te zien met ‘Bambi’, keert terug met ‘Rijgen’. Een vertelling gebaseerd op ‘Reigen’, een schandaalstuk van de Oostenrijkse schrijver Arthur Schnitzler uit 1920. “Ik wou op zoek gaan naar de plek die zoöfilie, incest en pedofilie nog hebben in de open geest van onze huidige maatschappij”, aldus de actrice.
NTGent lanceerde vorig jaar onder leiding van de Zwitserse regisseur Milo Rau enkele spraakmakende en soms controversiële theaterproducties. Zo kwam het gezelschap in het nieuws nadat het een jihadstrijder wou casten of toen een koppel op het podium een erotische scène speelde, omringd door kinderen. De producties leidden tot discussies in het Vlaams parlement en de Gentse gemeenteraad.
Het theaterseizoen 2019-2020 start in september.

bron: Belga