Dit zijn de beste reacties op het einde van ‘Game of Thrones’

Meer dan een miljoen inschrijvingen voor cursus 'Game of Thrones'-taal
Foto Unsplash

Begin deze week kwam ‘Game of Thrones’ tot een spectaculair einde, hoewel het ongetwijfeld niet het einde was waar alle fans van droomden. Sociale media staan nog een laatste keer vol met zowel positieve als negatieve reacties over het slot van de populaire fantasyreeks van HBO. Opgepast: spoilers!

De strijd om de IJzeren Troon eindigde nogal onverwacht. Daarom wordt er hevig gediscussieerd en nagepraat over het allerlaatste seizoen van de populaire reeks, die gebaseerd is op de boeken van George R. R. Martin. Maar die heeft de boeken nog niet af, waardoor de televisiereeks al enige tijd vooruit liep op het oorspronkelijke verhaal. Niemand wist dus wat te verwachten, met gemengde reacties als gevolg.

 

Het belangrijkste moment in de grote finale is ongetwijfeld Jon Snow die een mes in het hart steekt van Daenerys, nadat ze de stad Koningslanding in vlammen doet opgaan. Hoewel ze altijd het goede pad leek te bewandelen, slacht ze ook duizenden vrouwen en kinderen af. Dat deed bij Snow een belletje rinkelen.

Dany en Jon hielden ongetwijfeld van elkaar, maar Tyrion Lannister overtuigde hem toch om zijn koningin te vermoorden. Haar draak snelt daarna naar haar toe en spuwt uit woede vuur op de IJzeren Troon, die herleidt wordt tot een hoopje lava. Een symbolische daad die het einde van Westeros zoals we het kennen inluidt.

(Lees hieronder verder)

Nachtwacht

De fans konden ook eindelijk vrede nemen met het feit dat Jon Snow zijn reuzenwolf geen knuffel gaf eerder dit seizoen. Nadat hij Daenerys vermoordt, wordt hij (weer) verbannen naar de Nachtwacht, waar hij zijn goede rosse vriend Tormund en zijn wolf Ghost tegenkomt. Na een vriendelijke aai en wat emotionele blikken vertrekken ze samen met de wildlingen naar de andere kant van De Muur. Sequel alsjeblieft?

(Lees hieronder verder)

Blogster Brienne

Een van de grappigste momenten, volgens het internet, was wanneer Brienne aan het bloggen sloeg. Nadat de oorlog voorbij is neemt ze een boek en schrijft ze over de heldhaftige daden van Jaime Lannister. Op sociale media speculeerden ze naar wat er precies geschreven werd.

(Lees hieronder verder)

Verdict

Het verdict van de serie zagen weinig aankomen. Bran Stark wordt koning van de Zes Koninkrijken, want het Noorden wordt een eigen koninkrijk onder leiding van Sansa Stark. Terwijl deze beslissingen worden genomen opteert Sam Tarly nog even voor een democratie, maar het voorstel wordt al snel weggelachen, tot hilariteit van de kijkers. Eind goed al goed!