Opnieuw 135 werven te bezoeken tijdens Open Wervendag

Opnieuw 135 werven te bezoeken tijdens Open Wervendag

Zondag openen meer dan 135 bouwprojecten hun afsluitingen voor het grote publiek, tijdens de dertiende editie van Open Wervendag. Geïnteresseerden kunnen tussen 10 uur en 17 uur terecht voor een blik achter de schermen van de betrokken werven.
Open Wervendag is een jaarlijkse imagocampagne van de Confederatie Bouw om de sector positief in de kijker te zetten. De gekozen werven zijn voorbeeldprojecten en tonen heel concreet de innovatie en het vakmanschap van de bouw.
Blikvangers zijn onder meer het stedelijk zwembad in Ronse, Crematorium Polderbos in Oostende, de bouw van een stormwaterbekken van 8.000 m2 in Sint-Pieters-Woluwe, de bouw van twee ziekenhuisvleugels van AZ Sint-Lucas in Gent en de restauratie en ombouw naar een multifunctionele Sint-Niklaaskerk met evenementenhal in Westkapelle.
Bij de opening van de werf AZ Delta in Roeselare gaan zondag onder meer Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V), Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw en Jef Lembrechts, voorzitter van de Vlaamse Confederatie Bouw langs.
Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever, federaal minister van Werk en Economie Kris Peeters (CD&V) en Paul Depreter, voorzitter van de Confederatie Bouw brengen zondag een bezoek aan News City in Antwerpen.
Open Wervendag richt zich tot iedereen, maar wil in het bijzonder jongeren bereiken. “De bouw staat meer dan ooit garant voor een boeiende job met heel wat toekomstmogelijkheden”, luidt het. Vorig jaar trok het evenement ruim 83.000 bezoekers, het was daarmee een recordeditie. Toen openden nog 175 werven de deuren.
Alle informatie is te vinden op www.openwervendag.be.

bron: Belga