Primeira Liga – Benfica is voor 37e keer kampioen van Portugal

Primeira Liga - Benfica is voor 37e keer kampioen van Portugal

Benfica is zaterdag voor de 37e keer in zijn clubhistorie landskampioen geworden. De Portugese topclub, met Mile Svilar als reservedoelman, won tijdens de laatste speelronde met 4-1 van Santa Clara. Benfica volgt als kampioen Porto (28 landstitels) op. Het team van coach Sergio Conceiçao won de topper tegen Sporting met 2-1, waardoor Benfica het seizoen afsluit met twee punten meer.
In de kampioenswedstrijd waren Haris Seferovic (2x), Joao Félix en Rafa Silva trefzeker. Benfica passeerde door de 4-1 zege de doelpuntengrens van honderd. In het seizoen 1972-1973 gebeurde dat voor het laatst.
Benfica presteerde vooral in de tweede seizoenshelft erg sterk. Na vijftien speelrondes stond de club nog vierde, met zeven punten achterstand op Porto. Trainer Rui Vitória moest vertrekken en sinds zijn vertrek en de aanstelling van Bruno Lage presteerden de Adelaars veel beter.
Benfica plaatst zich dankzij de titel rechtstreeks voor hoofdtoernooi van de Champions League, Porto is veroordeeld tot de voorronden. De laatste keer dat er een andere club dan Porto of Benfica kampioen werd, was in 2002. Dat was toen Sporting. Een jaar eerder greep Boavista de titel.

bron: Belga