Euromillions Basket League – Brussels verliest haar “Lux Game” van Charleroi

Euromillions Basket League - Brussels verliest haar
Euromillions Basket League - Brussels verliest haar "Lux Game" van Charleroi

Brussels heeft vrijdag op de 35e en voorlaatste speeldag van de reguliere competitie van de EuroMillions Basket League een 79-89 nederlaag geleden tegen Spirou Charleroi. De Brusselse club speelde haar thuiswedstrijd voor de gelegenheid in de zaal van T71 Dudelange, in het Groothertogdom Luxemburg. Het was de eerste keer in de geschiedenis van het Belgische basketbal dat een competitiewedstrijd buiten de landsgrenzen plaatsvond. De Brusselaars speelden in een speciaal ontwerpen truitje in de kleuren van het Groothertogdom, maar dat hielp hen niet aan de overwinning. Brussels moest nochtans haar twee ‘back to back’-duels tegen Spirou dit weekend winnen om nog kans te maken op de derde plaats. Die blijft nu in handen van de Carolo’s.
Leider Antwerp Giants won vrijdag erg ruim bij Kangoeroes Mechelen (42-99). Eerste achtervolger Oostende had meer last met Bergen, maar pakte toch ook de volle buit (63-67).
Rode lantaarn Luik verloor met 83-100 van Aalstar en Limburg United tot slot haalde het nipt van Leuven (90-89).
In het klassement behouden de Giants (26 zeges, 6 nederlagen) de leiding.
Het tweede deel van de laatste ‘back to back’-duels vindt zondag (om 15u00) plaats. Dat is de laatste speeldag in de reguliere competitie.

Bron: Belga