Lorenzo Di Maio en Stéphane Galland halen Sabam Jazz Awards binnen

Vrijdag heeft Sabam for Culture voor de tiende keer de Sabam Jazz Awards uitgereikt. De prijs voor jong talent ging naar de gitarist Lorenzo Di Maio, drummer Stéphane Galland mocht de prijs voor gevestigde waarde in ontvangst nemen. Dat heeft Sabam vrijdag bekendgemaakt. Sabam for Culture zet elk jaar afwisselend muzikanten uit beide gemeenschappen in de bloemetjes, telkens tijdens een jazzgerelateerd evenement. Dit jaar zijn de twee winnaars van de Sabam Jazz Awards bekendgemaakt op het Mithra Jazzfestival in Luik.
De prijs voor de gevestigde waarde (10.000 euro) gaat naar drummer Stéphane Galland. Gitarist Lorenzo Di Maio ontvangt de prijs voor jong opkomend talent (5.000 euro).
Benjamin Schoos, gedelegeerd bestuurder van Sabam, heeft de prijzen uitgereikt samen met Alda Greoli, minister van Cultuur van de Franstalige Gemeenschap.
De Sabam Jazz Awards vieren dit jaar hun tiende verjaardag. “De prijzen gaan naar muzikanten die zich van hun tijdgenoten onderscheiden door hun carrière en verwezenlijkingen in de jazz”, aldus Sabam. Met de geldprijs wil de organisatie actief bijdragen tot de carrière van de muzikanten.

bron: Belga