650 mensen stappen mee in voorlaatste klimaatmars Youth for Climate

650 mensen stappen mee in voorlaatste klimaatmars Youth for Climate

De voorlaatste klimaatmars voor de verkiezingen van Youth for Climate heeft 650 klimaatbetogers op de been gebracht in Brussel. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de politie mee. De 19de en voorlaatste klimaatmars van Youth for Climate was ondanks de beperkte opkomst van 650 deelnemers een succes, oordeelt boegbeeld Kyra Gantois. Volgende week staat de laatste mars voor de verkiezingen op het programma, maar Gantois denkt dat het niet de laatste betoging voor het klimaat wordt.

“In het begin dachten we: waar zijn we aan begonnen? Maar het is zo leuk geworden en we vechten voor iets heel belangrijk. Ik denk wel dat de laatste volgende week niet de laatste zal zijn, want er is nog niet echt iets veranderd binnen de politiek” zegt Gantois.

De klimaatspijbelaars waren onder de indruk van de Braziliaanse indianenchef Raoni en vonden het een eer dat hij een stukje met hen mee wandelde. In de stoet waren ook enkele regenboogvlaggen te vinden. De klimaatjongeren vroegen zo ook aandacht voor de rechten van holebi en transgenders tijdens deze week van de Belgian Pride.

Op vrijdag 24 mei is er de voorlopig laatste klimaatbetoging met een nieuwe Wereldwijde Mars voor het Klimaat. “We zijn stevig aan het mobiliseren en ik hoop dat er opnieuw zeker 30.000 mensen de straat op komen. Ik hoop dat mensen inzien hoe belangrijk het is om nog een laatste keer te betogen en een signaal te geven aan het beleid”, aldus Gantois.

bron: Belga