Rechtbank Brussel - Grimbergs ex-schepen en chef-kok staat terecht voor aanranding minderjarigen

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Grimbergse ex-schepen Kevin Vleminckx moet zich donderdag voor de Brusselse correctionele rechtbank verantwoorden voor het verkrijgen van ontucht en aanranding van minderjarigen. De man, tevens chef-kok in restaurant Lammekeshoeve, zou geprobeerd hebben verschillende jongens over te halen tot seksuele handelingen, zelfs tegen betaling. Het onderzoek naar de feiten ging eind 2016 van start met een klacht bij het parket Halle-Vilvoorde. Daarin was sprake van een 16- of 17-jarige jongeman die door de toenmalige Open Vld-schepen van Financiën, Lokale Economie, Nieuwe Media en Feesten seksueel zou geïntimideerd zijn. In februari 2017 werd het onderzoek naar buiten gebracht door een anonieme brief aan de media. Schepen Vleminckx stelde toen zelf en via zijn toenmalige advocate dat hij niets strafbaars had gedaan en niemand geïntimideerd had.

Het verdere onderzoek bracht evenwel aan het licht dat er meer dan één slachtoffer zou zijn. De toenmalige schepen zou verschillende jonge mannen dronken gevoerd hebben en vervolgens geprobeerd hebben hen aan te zetten tot seksuele gunsten, zelfs tegen betaling. Eén van die slachtoffers zou hij midden in de nacht zelfs meegenomen hebben naar het gemeentehuis. In de loop van het onderzoek onderging Vleminckx ook een test met de leugendetector maar die zou in zijn nadeel zijn uitgedraaid.

In augustus 2017 stapte Vleminckx op bij de Open Vld, al bleef hij wel als onafhankelijke schepen zetelen. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 zetelt hij niet meer in de gemeenteraad of het schepencollege.

Donderdag moet de 35-jarige man voor de Brusselse correctionele rechtbank verschijnen. Woensdag was hij niet bereikbaar voor commentaar.

bron: Belga