Parket Oost-Vlaanderen start eigen onderzoek naar legionellabesmetting

Parket Oost-Vlaanderen start eigen onderzoek naar legionellabesmetting

In het kader van de legionellabesmetting in de regio rond het Oost-Vlaamse Evergem is het parket Oost-Vlaanderen een eigen onderzoek gestart na het overlijden van inmiddels twee patiënten. “We willen op de hoogte gebracht worden van de resultaten van het onderzoek naar de bron en nagaan of er eventueel strafbare feiten gebeurd zijn”, zegt parketwoordvoerster Annelies Verstraete. Het totale aantal bevestigde patiënten staat op 18. Maandag overleed een eerste patiënt in het Universitair Ziekenhuis Gent en gisterenavond meldde het Agentschap Zorg en Gezondheid een tweede dodelijk slachtoffer. Het gaat om een 70-jarige man die overleed in het AZ Sint-Lucas.

Het parket Oost-Vlaanderen is eerder deze week ambtshalve een onderzoek gestart”, zegt Verstraete. “We wensen op de hoogte gebracht te worden wat de bron van de besmetting is. We willen weten aan wat de slachtoffers overleden zijn en of er eventueel strafbare feiten gebeurd zijn. Het is nog te vroeg om dat te weten, maar we willen dat kunnen uitsluiten.”

De resultaten van de stalen bij 19 bedrijven met koeltorens in de zuidelijke kanaalzone in Gent worden pas maandag verwacht. Volgens Zorg en Gezondheid is de kans groot dat de bron van de besmetting niet gevonden zal worden.

bron: Belga