VIDEO. Matador krijgt kritiek nadat hij tranen van stier wegveegt

Een Spaanse matador heeft voor veel ophef gezorgd nadat hij de tranen van een gewonde stier wegveegde voordat hij het dier vermoordde. De beelden gingen viraal op sociale media en werden al 2,3 miljoen keer bekeken.

De 39-jarige stiervechter Morante de la Puebla nam deel aan een stierengevecht in Sevilla. Op de beelden zie je hoe hij voor de stier staat, die vier banderillas in zijn rug heeft steken. Dat zijn felgekleurde speerachtige stokken die worden gebruikt door stierenvechters. Het bebloede beest staat er geslagen bij terwijl de Spanjaard het bloed en de tranen uit z’n ogen veegt.

De beelden werden online gedeeld en ondertussen al meer dan 2,3 miljoen keer bekeken. Veel mensen veroordelen de matador zijn acties. Zo ook Silvia Barquero Nogales, leider van de Spaanse dierenartsenpraktijk tegen mishandeling van dieren: “Alleen een kwaadwillende en perverse geest kan een dier martelen totdat het bloed langs z’n benen stroomt en dan zijn gezicht afvegen met een zakdoek.”

(Lees hieronder verder)

Foto Unsplash

Omstreden kwestie

Fans van de sport verdedigen de la Puebla.  Volgens hen is het wegvegen van bloed een manier om respect te tonen voor het dier. Er zijn verschillende matadors die hetzelfde doen. Stierengevechten zijn nog steeds een zeer omstreden kwestie in Spanje. Veel mensen willen het verbieden, terwijl er ook veel voorstanders zijn die vinden dat het deel uitmaakt van hun traditie en cultuur.