Eurovisiesongfestival 2019 – Spanning stijgt: Eliot probeert België de finale in te loodsen

Slaagt Eliot Vassamillet met het nummer “Wake Up” waar Sennek vorig jaar faalde, en overleeft hij de halve finales van het Eurovisiesongfestival? Over een tweetal uur weten we of België nog een keer mag meedingen naar de eindoverwinning. De show in Tel Aviv begon met een performance van Netta, de Israëlische zangeres die vorig jaar het Eurovisiesongfestival won met haar liedje ‘Toy’. Ze bracht de song nogmaals om het publiek op te warmen.
Vier presentatoren leiden de show in goede banen, onder hen topmodel Bar Refaeli.
Zes landen hoeven zich niet (zo hard) te bewijzen en werden rechtstreeks geselecteerd voor de finale op zaterdag 18 mei: gastland Israël, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.
Eind januari werd dan in Tel Aviv willekeurig bepaald in welke helft van welke halve finale de 35 landen met iets minder geluk deelnemen. Eliot kreeg de tweede helft van de eerste halve finale dinsdag toebedeeld en klimt als tiende in de rij op het podium. De tweede halve finale volgt donderdag.
De 18-jarige Eliot Vassamillet uit Bergen werd door de Franstalige openbare omroep RTBF aangeduid als Belgische deelnemer. Hij nam eerder al deel aan het zevende seizoen van “The Voice Belgique”. In Tel Aviv vertolkt hij een nummer dat is gecomponeerd door Pierre Dumoulin, de zanger van de groep Roscoe.

bron: Belga