EU heeft “geen concrete plannen” voor ontmoeting met Pompeo

EU heeft "geen concrete plannen" voor ontmoeting met Pompeo

Federica Mogherini, de Hoge Vertegenwoordiger voor het Buitenlandbeleid van de EU, zegt dat er “geen concrete plannen” zijn voor gesprekken met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo tijdens zijn verrassingsbezoek aan Brussel, waar de EU-buitenlandministers de ontwikkelingen in Iran bespreken. “We kregen tijdens de nacht te horen dat hij van plan was om zijn reisplannen aan te passen en een tussenstop te maken hier in Brussel”, vertelde Mogherini aan journalisten. “We zullen hier de hele dag zijn met een drukke agenda. Dus we zullen tijdens de dag zien hoe en of we erin slagen een ontmoeting te organiseren”, voegde ze eraan toe.

De Duitse minister van buitenlandse zaken Heiko Maas zei dat er veel te bespreken zou zijn met Pompeo, maar voegde toe dat het nog niet duidelijk is of er een ontmoeting zal plaatsvinden.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken meldde eerder dat Pompeo vandaag naar Brussel komt, om met zijn Europese collega’s te praten over enkele “dringende zaken”, waaronder ook de Iraanse kwestie. Hij annuleerde daarvoor zijn geplande bezoek aan Moskou.

bron: Belga