Dronken bestuurder probeert controle te ontwijken, rijdt tegen paal

Foto Belga / N. Maeterlinck

In Mechelen is het voorbije weekend een bestuurder tegen de lamp gelopen met maar liefst 2,6 promille alcohol in zijn bloed. Dat zegt de lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek.

De man probeerde een controle aan een dispositief in de Brugstraat nog te vermijden door snel af te slaan naar een tankstation, waarbij hij zich ook nog eens tegen een metalen afsluitdeksel van het benzine-aanvulsysteem vastreed. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken en hij zal de schade moeten vergoeden.

In totaal nam de Mechelse politie zaterdag en zondag 886 ademtests af. Achtentwintig bestuurders hadden te veel gedronken, drie hadden drugs genomen en één bestuurder vertoonde zelfs een strafbare alcoholopname én drugsgebruik (cocaïne én cannabis). Een van de bestuurders die positief testte op drugs (amfetamines), een in Nederland gedomicilieerde vrouw, had in haar wagen ook nog cocaïne, MDMA, amfetamines en cannabis bij. Zowel de drugs als de wagen werden in beslag genomen.

Tien rijbewijzen ingetrokken

Tien rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Tien bestuurders kregen een rijverbod van zes uur en twaalf bestuurders mochten drie uur lang niet achter het stuur kruipen. Eén bestuurder kon geen rijbewijs voorleggen omdat het nog op de griffie van de politierechtbank bleek te liggen. De man had het moeten inleveren omdat hij na een periode van verval van het recht tot sturen herstelexamens moest afleggen. Dat had hij echter nooit gedaan. De man riskeert een zware straf.