World Relays - Jonathan Borlée verbijt de pijn en helpt de Belgian Tornados aan een medaille

door
Belga
Leestijd 2 min.

Jonathan Borlée kwam zaterdag niet in actie, door zijn hamstringprobleem. Zondag in de finale liep hij wel. De individuele tijden maken duidelijk dat hij de beste tijd liep van de vier Belgian Tornados en dus een cruciale rol speelde in het behalen van de bronzen medaille op de World Relays. "Ik heb hem na onze wedstrijd onmiddellijk bedankt omdat hij gelopen heeft, met de problemen die hij heeft", vertelde Robin Vanderbemden. Dylan Borlée springt zijn ploeggenoot bij: "Hoed af voor Jonathan, hij had nog pijn bij de opwarming, maar hij wist dat hij moest lopen als we met de drie aflossingsploegen ons wilden kwalificeren."

Normaal stappen zat er niet in na de wedstrijd. Jonathan Borlée stapte trekkebenend naar de camera's om interviews te geven. "Ja, ik heb nu een beetje meer pijn dan voor de wedstrijd", stelt hij vast. "Maar ik heb nooit zin om de ploeg te laten vallen, ik wil altijd het maximum voor het team geven, ik hoop nu wel dat ik dit niet ga moeten bekopen verderop in het seizoen." Is hij ongerust over zijn blessure? Jonathan Borlée denkt na. "Laten we positief blijven, we gaan zeggen dat het niet te erg is", antwoordt hij weinig overtuigd.

Maar de Belgian Tornados zijn uiteraard zeer verheugd met de bronzen medaille die ze gehaald hebben zonder Kevin Borlée. Dylan: "Als je naar de omstandigheden kijkt, met de afwezigen de laatste weken, is het echt formidabel. De grote landen zijn wel naar Japan gekomen met hun beste lopers. De tijden zijn niet ongelooflijk."

Trinidad en Tobago pakte goud in een tijd van 3:00.81, de Belgen brons met 3:02.70. Dylan Borlée geeft de verklaring. "Het waren moeilijke omstandigheden, enorm veel wind in het stadion. Vooral in de tweede bocht is er een heel felle tegenwind. Ik had ook nog de twee wedstrijden van gisteren in de benen, maar het resultaat is mooi, ook van de Cheetahs en ook van de gemengde ploeg. We moeten echt iedereen die gelopen heeft feliciteren, het is magnifiek."

bron: Belga