Tornados pakken brons na Amerikaanse diskwalificatie op World Relays

Tornados pakken brons na Amerikaanse diskwalificatie op World Relays
Tornados pakken brons na Amerikaanse diskwalificatie op World Relays

De Belgian Tornados hebben vandaag op de World Relays in het Japanse Yokohama net naast een podiumplaats gegrepen in de finale van de 4×400 meter. Maar omdat de Amerikanen op plaats twee gediskwalificeerd werden, schoven de Belgen een plek op richting brons. Dylan Borlée, Robin Vanderbemden, Jonathan Borlée en Jonathan Sacoor zetten een chrono van 3:02.70 op de tabellen. Trinidad en Tobago (3:00.81) ging met het goud aan de haal, voor de Verenigde Staten (3:00.84). Jamaica (3:03.24) bleef de Belgen net voor. Nadien werden de VS dan uit de uitslag gehaald.

Dylan Borlée, Vanderbemden, Julien Watrin en Sacoor plaatsten zich gisteren in hun reeks met de tweede tijd. Het Belgische kwartet liep wel pas de achtste chrono van de reeksen.

Later vandaag komt de gemengde estafetteploeg nog in actie. Julien Watrin, Lucie Ferauge, Hanne Claes en Jonathan Sacoor wagen hier (normaliter) hun kans in de finale. Net als de Tornados heeft het gemengde team door de plek in de A-finale al het ticket voor het WK in Doha (27 september tot 6 oktober) op zak.

Eerder eindigden de Belgian Cheetahs op de tweede plaats in de B-finale. Ook zij staken zo het WK-ticket op zak. Bij de vrouwen ging het goud in de A-finale naar Polen (3:27.49), dat de Verenigde Staten (3:27.65) en Italië (3:27.74) achter zich liet.

Bron: Belga