Weerbericht: zonnige en droge start van de week

Weerbericht: zonnige en droge start van de week

Nog tot midden volgende week kunnen we in ons land rekenen op zonnige periodes en overwegend droog weer. Dat meldt het KMI. Deze namiddag blijft droog met breder wordende opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas is er nog kans op enkele buien. De maxima schommelen rond de 15 graden bij een strakke noordenwind. Vanavond en -nacht is droog en fris met brede opklaringen en minima van 0 tot 7 of 8 graden. Morgen zorgt een hogedrukgebied over de Britse Eilanden voor overwegend droog weer met opklaringen en wolkenvelden. Maxima van 9 of 10 graden over de Hoge venen tot 15 graden in de Kempen. Er staat een meestal matige noordenwind. Zondagnacht is het droog met brede opklaringen en later kans op enkele lage wolkenvelden. Minima tussen -1 en +6 graden. Er waait een zwakke tot matige noordnoordoostenwind.

Maandag komt het hogedrukgebied over de Noordzee te liggen. Het is dan overal droog met flink wat zonnige perioden bij maxima van 10 tot 15 graden. Dinsdag is het droog met zon en wolken. In het westen zijn de opklaringen steeds breder. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden.

Woensdag is het eerst zonnig. Daarna trekt een storing vanaf het oosten over ons land. Het blijft droog maar het wordt bewolkter. De maxima liggen rond 10 en 15 graden. Donderdag blijft het bewolkt tot soms zwaarbewolkt met op het einde van de dag kans op enkele buien vanaf het oosten. Het wordt zachter met maxima rond 10 en 17 graden.

Vrijdag blijft het wisselend tot soms zwaarbewolkt met later overdag kans op een bui, vooral in het zuiden. Maxima tussen 13 en 17 graden. Zaterdag wordt het meer onstabiel met ontwikkeling van buien die vooral in de oostelijke helft onweerachtig kunnen zijn. Het kwik klimt tot rond 18 à 21 graden.

bron: Belga