Belgen in het buitenland - Mönchengladbach doet dankzij ruime zege bij Nürnberg volop mee voor Champions League

door
Belga
Leestijd 2 min.

Borussia Mönchengladbach is zaterdag op de voorlaatste speeldag van de Duitse Bundesliga met 0-4 gaan winnen op het veld van rode lantaarn Nürnberg. Rode Duivel Thorgan Hazard scoorde het derde doelpunt van de bezoekers. De Borussen rukken met nog een speeldag te gaan op naar de vierde plaats, die recht geeft op een ticket voor de Champions League-groepsfase. Nadat Drmic (56.) de ban had gebroken en Muhl (65.) het leer in eigen doel had verlengd, duwde Hazard (65.) de 0-3 tegen de netten. Zakaria (80.) legde de eindstand vast. Daardoor rukt Gladbach op naar de vierde plaats en verwijst het Nürnberg naar de Duitse tweede klasse. Het is al de negende degradatie voor Nürnberg, dat is een negatief record.

Op de slotspeeldag in de Bundesliga zal er een felle strijd woeden voor de vierde plaats, die recht geeft op het laatste Champions League-ticket. Mönchengladbach staat er met 55 punten het best voor. Leverkusen, dat de punten deelde met Schalke (1-1), heeft evenveel punten, maar een slechter doelpuntensaldo. Frankfurt, dat zondag nog een thuismatch tegen middenmoter Mainz tegoed heeft, is met 54 punten ook nog niet uitgeteld.

Wolfsburg deed een slechte zaak door met 3-0 te gaan verliezen op bezoek bij staartploeg Stuttgart. De ploeg van de geblesseerden Casteels en Azzaoui verliest zo de aansluiting met Gladbach, en is met 52 punten zevende. Hoffenheim mag na een 0-1 nederlaag tegen Werder Bremen een kruis maken over de Champions League.

Op de slotspeeldag ontvangen Hazard en co. Borussia Dortmund, dat moet winnen om een waterkans op de titel te behouden. Leverkusen zakt af naar Hertha, en Frankfurt gaat op bezoek bij Bayern München. De Rekordmeister moet evenwel nog zijn eerste plaats veiligstellen.

bron: Belga