Geneviève Lhermitte heeft gevangenis van Vorst verlaten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Geneviève Lhermitte heeft vanmiddag de gevangenis van Berkendael (Vorst) verlaten. Dat bevestigt haar advocaat Nicolas Cohen. "Mijn cliënte verlangt nu naar sereniteit", aldus de advocaat. De 52-jarige Lhermitte vermoordde op 28 februari 2007 haar vijf kinderen. In de gezinswoning in Nijvel riep ze de kinderen, tussen 3 en 14 jaar oud, één voor één bij zich in de badkamer, waar ze hen de keel doorsneed. Haar echtgenoot en de vader van de kinderen, Bouchaïb Moqadem, was op dat moment op reis in het buitenland.

Op 19 december 2008 veroordeelde het hof van assisen van Waals-Brabant haar tot levenslange opsluiting, een straf die ze uitzat in de gevangenis van Berkendael. In 2017 diende ze al een eerste keer een verzoek tot invrijheidsstelling in, maar dat werd toen geweigerd. De Brusselse strafuitvoeringsrechtbank liet haar uiteindelijk midden april vrij onder voorwaarden. Lhermitte komt vrij omdat er een plaats vrij is in de psychiatrische instelling waar ze heen wil.

Als bijkomende voorwaarde heeft de strafuitvoeringsrechtbank ook voorzien dat ze een aantal plaatsen waar de burgerlijke partijen wonen, moet vermijden. Het Brusselse parket ging niet in cassatie tegen de beslissing van de strafuitvoeringsrechtbank.

bron: Belga