Kustredders krijgen nieuw rood-geel uniform

Kustredders krijgen nieuw rood-geel uniform

De Belgische kustredders krijgen een nieuw uniform. De traditionele rode outfit maakt plaats voor een rood-geel exemplaar, dat de redders beter beschermt tegen de wind, kou en UV-straling. De uniformen werden vanochtend officieel voorgesteld in Blankenberge door sponsor Axa. Deze zomer zullen de redders aan de Belgische kust er iets anders uitzien. De bekende rode uniformen maken plaats voor een nieuw design in geel en rood. Hoofdredders zijn nog altijd te herkennen aan hun blauwe uitrusting. De nieuwe uniformen moeten redders beter beschermen tegen wind, warmte en kou.

Omdat geel en rood de internationale kleuren voor reddingsdiensten zijn, hoopt de kustreddingsdienst ook herkenbaarder te zijn voor buitenlandse toeristen. Daarom staat er voortaan ook ‘lifeguard’ op de uniformen van de redders.

Bij de Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen (IKWV) zijn ze enthousiast over de nieuwe uniformen. “Het is belangrijk dat onze redders een aangepast uniform krijgen dat beschermt tijdens de taken die ze uitvoeren. De uniformen zijn snel droog en beschermen tegen koude en warmte. De regenjassen en -broeken zijn ook volledig ondoordringbaar voor water”, zegt An Beun van de kustreddingsdienst.

De nieuwe uniformen zijn vanaf vandaag al te zien op het strand van Blankenberge. Dat is de eerste badplaats waar zwemmers bij groene vlag in bewaakt gebied mogen zwemmen. Voor andere kustgemeenten is het nog tot begin juni wachten op bemande reddingsposten.

bron: Belga