RSCA stelt nieuw aanspreekpunt voor supporters voor

door
Belga
Leestijd 2 min.

Voetbalclub RSC Anderlecht heeft vandaag zijn nieuwe Supporters Liaison Officer (SLO) voorgesteld. Christophe Hooreman, lid van het Fan Board van paars-wit, is voortaan het aanspreekpunt voor de supporters. "Hij moet de brug vormen tussen de fans en de club", klinkt het. De 41-jarige Hooreman is sinds 1 april aan de slag als SLO. "In deze functie is het de bedoeling dat ik een aanspreekpunt ben voor de supporters", aldus Hooreman. "Ze kunnen bij mij terecht met al hun wensen en opmerkingen, waarna ik die dan ter sprake breng bij de club. Dat kan gaan over sfeer, veiligheid, maar ook over het comfort in het stadion. Zo maken we allemaal samen de club beter."

Hooreman maakt sinds oktokber 2018 deel uit van het Fan Board van RSC Anderlecht namens supportersvereniging Purple Heart Fanatics 09. De functie van SLO is sinds vorig seizoen verplicht voor elke profclub en wordt ook opgelegd als voorwaarde voor het bemachtigen van een Europese licentie.

"Christophe is een supporter in hart en nieren die al jaren veel betekent voor onze club en de supporters. We zijn dan ook heel tevreden met zijn aanstelling", aldus RSCA. De bekendmaking van de nieuwe SLO volgt twee weken op de Clasico tussen Standard en Anderlecht. Die match werd op 12 april stilgelegd, nadat fans in het Anderlecht-vak herhaaldelijk vuurpijlen op het veld gooiden. Paars-wit riskeert daarvoor een forfaitnederlaag, 5.000 euro boete, een verplichte sensibiliseringscampagne en een match achter gesloten deuren. De Geschillencommissie Hoger Beroep spreekt zich daarover deze week nog uit.

bron: Belga