Remco Evenepoel wordt blikvanger

door
Belga
Leestijd 1 min.

Remco Evenepoel staat op 12 juni aan de start van de Baloise Belgium Tour (2.BC). De organisatie maakt de komst van het toptalent van Deceuninck-Quick.Step vandaag bekend. "Voor Remco Evenepoel is de Baloise Belgium Tour een mooie gelegenheid om zich voor eigen publiek te tonen. Met een individuele tijdrit in Grimbergen en een stevige Ardennenrit in en om Seraing krijgt de regerende juniorenwereldkampioen in het tijdrijden en op de weg de gelegenheid om verder te bouwen op de ervaring die hij al opdeed in zijn eerste profjaar", klinkt het.

De 19-jarige Evenepoel zegt "enorm uit te kijken" naar de vijfdaagse rittenwedstrijd. "Het is een mooie kans om in eigen land te koersen, met ongetwijfeld ongelooflijk veel steun van het publiek. De Belgische fans zijn altijd bijzonder enthousiast én het zijn grote wielerkenners. Ik heb vroeger uiteraard vaak in België gekoerst, maar om nu in mijn eerste profjaar opnieuw over deze wegen te kunnen rijden, is toch speciaal. In het bijzonder kijk ik erg uit naar de tijdrit in Grimbergen, vlakbij mijn thuisbasis. Ik hoop dus dat veel van mijn vrienden en familieleden me aan het werk zullen kunnen zien."

De Nederlandse sprintbom Fabio Jakobsen wordt het tweede speerpunt van Deceuninck-Quick.Step. De selectie bestaat verder uit Iljo Keisse en Pieter Serry, de Deen Mikkel Honoré en de Italianen Eros Capecchi en Davide Martinelli.

bron: Belga