Mertens evenaart doelpuntenaantal Maradona en wint met Napoli bij Frosinone

Dries Mertens heeft vandaag Napoli aan een 0-2 zege tegen Frosinone geholpen met een knappe goal uit vrije trap. Met zijn 81e doelpunt voor Napoli in de Serie A komt hij gelijk met de legendarische Diego Maradona op een derde plaats in het topschuttersklassement van de ploeg, enkel Marek Hamsik (100) en Antonio Vojak (102) deden beter. De titel is al weg, maar Napoli is nog niet zeker van haar tweede plaats en wilde graag haar voorsprong op achtervolger Inter zo groot mogelijk houden. De Napolitanen moesten op bezoek bij Frosinone, de 19e in de stand, dat quasi zeker is van de degradatie.

Dries Mertens opende de score in de 19e minuut met een prachtig gekrulde vrije trap buiten het bereik van doelman Marco Sportiello. In de tweede helft verdubbelde Amin Younes de score voor Napoli door de bal binnen te leggen na een knappe een-twee met Arkadiusz Milik en dito kapbeweging (50.), meteen goed voor een 0-2 eindstand.