CD&V lanceert Hilde Crevits als kandidaat-minister-president

CD&V lanceert Hilde Crevits als kandidaat-minister-president

CD&V gooit Hilde Crevits in de strijd om de leiding van de Vlaamse regering. Daarmee wordt ze een uitdager van Bart De Wever (N-VA), die tot dusver de enige uitgesproken kandidaat minister-president was. Dat schrijft De Tijd vandaag op haar website. Ook De Morgen schreef vandaag al over de mogelijke kandidatuur van Crevits. Zowel op de partij als op het kabinet-Crevits wordt het bericht voorlopig niet bevestigd en wordt er verwezen naar zondag, wanneer de Vlaamse christendemocraten een verkiezingscongres houden in Genk. Volgens De Tijd zal CD&V Crevits zondag in Genk naar voor schuiven als kandidaat-minister-president. Zij zal samen met partijvoorzitter Wouter Beke de leiding nemen in de verkiezingscampagne van CD&V. “Net zoals Jan Jambon de sidekick is van Bart De Wever in deze campagne zal Beke dat zijn van Crevits”, zegt een CD&V-bron.

In tegenstelling tot Jambon zal Beke niet worden gelanceerd als kandidaat-premier. “Dat zou iets te pretentieus overkomen”, klinkt het in CD&V-kringen. In de jongste peiling haalde CD&V een slechte score van 14,7 procent, zowat de helft van de N-VA.

Door Crevits nu te lanceren, hoopt CD&V meer in de match te komen. Want nu lijkt de verkiezingscampagne vooral een strijd tussen N-VA en Groen te worden.

bron: Belga